Allergieën oplossen

HOOIKOORTS

Alles wordt groen. De natuur is op zijn mooist. Tegelijkertijd vliegen de pollen je om je oren. Heb jij last van hooikoorts? 1 Op de 8 mensen in Europa heeft een pollenallergie. De klachten lijken erg op een verkoudheid. Hierbij kun je denken aan niezen, een verstopte neus, een loopneus en jeukende ogen.

Hooikoortsklachten ontstaan op het moment dat het immuunsysteem hevig reageert op het inademen van, of in contact komt met verschillende soorten stuifmeel. Stuifmeel kan van bomen, grassen, planten en (on)kruiden afkomen. Maar wanneer begint het hooikoortsseizoen eigenlijk? Dit hangt af van de pollen waar je allergisch voor bent. Lang niet alle mensen met hooikoorts hebben een goed beeld van de veroorzakers. De pollenkalender brengt precies in beeld welke pollen er op welk moment in bloei staan.

Het aanpakken van hooikoorts of andere allergieën begint bij het versterken van je immuunsysteem. De darmen spelen daarbij een belangrijke rol. Een groot deel van je afweersysteem bevindt zich namelijk in je dikke darm. Door je darmflora te verstevigen leg je een stevige basis en ondersteun je je immuunsysteem.

In mijn praktijk help ik je met het oplossen van je allergieën, door je darmen te ondersteunen en de reactie van je lichaam op de verantwoordelijke pollen of andere allergenen te elimineren. Hierdoor heb je minder last hebt van hooikoorts, maagpijn, darmklachten of huidproblemen.

Hoe voel jij je vandaag?

AFSPRAAK MAKEN?

CONTACT