Neuro-energetische Kinesiologie

CHRONISCHE ONSTEKINGEN

Wist je dat chronische ontstekingen aan de basis liggen van veel ziektes?
Onlangs volgde ik een intensieve en interessante nascholing gegeven door Hugo Tobar, waarmee ik in mijn praktijk chronische ontstekingen kan balanceren. Hugo Tobar is de ontwikkelaar en grondlegger van de Neuro-energetische Kinesiologie, oftewel NK.

Een ontsteking is een beschermingsmechanisme van je lichaam. Het zorgt ervoor dat het zich verdedigt tegen infecties, ziekte of letsel. Een ontsteking kan ook chronisch worden. Chronische ontstekingen zijn ongezond en kunnen tot gezondheidsproblemen leiden zoals Artritis, osteoporose, acne, reuma, hart- en vaatziekten, migraine, kanker, astma, ontstoken tandvlees, fibromyalgie, lekkende darm, depressie, huidklachten, chronische vermoeidheid, MS, hoge bloeddruk, stressklachten, etc. Deze aandoeningen zijn heel verschillend, maar ze vinden allemaal hun basis in overdreven ontstekingsreacties in het lichaam.

Vaak maken je voedings- en leefstijlgewoonten het nog erger. Je kunt een aantal dingen zelf doen om ontstekingen op natuurlijke wijze tegen te gaan.

  • Vermijd ongezond voedsel, zoals suikerrijke voeding en dranken, bewerkte producten, alcohol, voeding met veel geraffineerde koolhydraten en ongezonde vetten.
  • Neem voldoende rust, zorg ervoor dat je voldoende slaapt.
  • Beweeg regelmatig, lichaamsbeweging en sport verlagen het risico op chronische ontstekingen.
  • Verminder stress, doe dingen waar je blij van wordt.

Heb jij last van chronische ontstekingen in je lichaam? Met deze leerzame nascholing heb ik weer een nieuwe, waardevolle tool in de praktijk om ontstekingen aan te pakken. Benieuwd of ik iets voor je kan betekenen? Ik geef je graag meer informatie.

AFSPRAAK MAKEN?

CONTACT