WAT KINESIOLOGIE VOOR JOU KAN BETEKENEN

We hebben allemaal af en toe stress. Maar hoe komt het dat de een er meer gevoelig voor is dan de ander? Of lijkt dat alleen maar zo? Stress hoeft lang niet altijd ongezond te zijn. We hebben zelfs stress nodig. Het maakt je bijvoorbeeld alert en zorgt ervoor dat je beter presteert. Wanneer je te veel stress op lichamelijk -, emotioneel - of chemisch vlak opbouwt, raak je de balans kwijt en lukt het niet meer om te herstellen. Dan raak je vatbaar voor gezondheidsklachten op allerlei gebied.

• Lichamelijke stress heeft invloed op de beweging en beperking van spieren, pezen, botten en gewrichten. Een verkeerde houding, overbelasting door zware werkzaamheden of te intensief sporten kunnen leiden tot problemen op fysiek gebied. Er ontstaan klachten als vermoeidheid, pijn in nek, schouders en rug, spier- en gewrichtsklachten, verminderde kracht, bewegingsbeperking en dergelijke.

• Chemische stress heeft invloed op het functioneren van organen en stofwisselingsprocessen in het lichaam. Voeding, milieuvervuiling, vaccinaties, medicijnen, straling etc. kunnen zo belastend zijn dat ze problemen geven op het gebied van de spijsvertering, luchtwegen, hormonen en weerstand. Bijbehorende klachten zijn allergieën, hormonale klachten, eczeem, vermoeidheid, jeuk, hooikoorts, maag- en darmklachten, gedragsproblemen etc.

• Emotionele stress heeft invloed op gedachten, emoties en gedrag. Spanningen, nare ervaringen, een te drukke baan, zware privé-omstandigheden, (onverwerkte) emoties en overtuigingen kunnen problemen op psychisch, mentaal gebied tot gevolg hebben. Klachten laten zich zien in onzekerheid, hyperventilatie, niet lekker in je vel zitten, faalangst, vermoeidheid en burn-out. Ook leer- of concentratieproblemen kunnen veroorzaakt worden door emotionele stress, net als klachten op fysiek vlak.

MINDER STRESS EN MEER BALANS MET KINESIOLOGIE

Kinesiologie is een natuurlijke, doeltreffende methode die de lichamelijke en geestelijke gezondheid bevordert door blokkades, veroorzaakt door verschillende soorten van stress, op te sporen en de stress af te voeren. Hiermee krijgt het zelfherstellende vermogen van het lichaam een krachtige impuls. Door de balans op alle niveaus terug te brengen, is kinesiologie helpend en succesvol bij veel klachten. De methode is geschikt voor zowel volwassenen als kinderen.

DE SPIERTEST ALS MEETINSTRUMENT

De spiertest is een prachtig hulpmiddel om verbanden te leggen en zo de oorzaak van je klacht te vinden. Spieren reageren namelijk voelbaar op stress door verandering in de spierspanning. Door een zachte druk op verschillende spieren uit te oefenen, wordt duidelijk op welke gebieden er blokkades zijn, en wat hiervan de oorzaak is. Zo kan worden onderzocht of en op welke manier klachten met elkaar samenhangen, en wat er nodig is om dit te veranderen. Het is een unieke manier die fantastisch werkt, met hele goede resultaten.

REGULIERE ZORG EN KINESIOLOGIE

Kinesiologie kan een mooie aanvulling en ondersteuning zijn op de reguliere geneeskunde maar is niet als vervanging van zorg bedoeld. De nadruk ligt op het herstellen van een gezonde energiebalans. Ik stel dan ook geen medische diagnose en test geen medicijnen. Als je ernstige lichamelijke of emotionele problemen hebt, moet je eerst een arts raadplegen.
Kinesiologie kan eveneens heel goed samenwerken met andere therapieën. Denk bijvoorbeeld aan fysiotherapie, osteopathie, psychologie etc.

 

Job: "Ik kan me nu veel beter concentreren." Mart: "Met een paar sessies voelde ik al verbetering in mijn rug." Gerard: "De jeuk is helemaal weg." Monique: "Ik slaap nu sneller in." Sjan: "Ik werd minder ziek van de medicatie." Anny: "Na drie consulten was de pijn in mijn schouder- en rugspieren over." Femke: "Mijn dochter plast niet meer in haar bed." Irene: "Ik kan alle belangrijke voedingstoffen nu goed opnemen en voel me fit." Lars: "Het lukt me nu om door te zetten." Jolanda: "Ik heb veel meer energie." Miranda: "Afvallen kost me nu minder moeite." Amber: "Mijn hooikoorts is echt verdwenen." Luuk: "Ik sta een stuk rechter." Eefje: "Ik kan makkelijker lezen." Stan: "Die oefening voor thuis hielp als ik het even moeilijk vond." Daan: "Ik heb geen pijn meer in mijn buik". Sjors: "Mijn sportblessure was sneller over". Maria: "Ik kan me beter focussen op wat belangrijk is". Anja: "Mijn zoontje heeft geen huiduitslag meer".
© Kinesiologisch • Schoolstraat 20 • 5391AZ Nuland • Tel: 06 - 53 705 015 • info@kinesiologisch.nl | privacyverklaring | cookieverklaring